Τράπεζα Βοηθημάτων Αποκατάστασης

Η Τράπεζα Βοηθημάτων στο Χατζηπατέρειο Κέντρο αποκατάστασης και στήριξης παιδιού (ΚΑΣΠ) λειτουργεί από το 2012. 

Έχει διαθέσει ειδικά βοηθήματα σε όλες σχεδόν τις   οικογένειες των μαθητών του Κέντρου, αλλά και σε πολλές ακόμη οικογένειες σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα και νοσοκομεία, κυρίως στην Αττική, αλλά, και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Τα ειδικά βοηθήματα δίνουν στις  οικογένειες τη δυνατότητα να κάνουν προσβάσιμο τον χώρο του σπιτιού, αλλά, και λειτουργική την καθημερινότητα του παιδιού μέσα και έξω από το σπίτι. Έτσι επιτυγχάνεται  προσβασιμότητα και λειτουργικότητα, ανάλογα με την αναπηρία, σε όλους τους τομείς της διαδικασίας της ανάπτυξης (κινητικό, αισθητηριακό, συναισθηματικό, γνωστικό/νοητικό).

Για να δοθεί για δανεισμό το κατάλληλο βοήθημα, προηγείται αξιολόγηση της κινητικής κατάστασης του ατόμου από το τμήμα φυσικοθεραπείας του ΚΑΣΠ ή από τον θεραπευτή του ατόμου, σε περίπτωση που η οικογένεια κατοικεί εκτός Αττικής ή αδυνατεί να προσέλθει στο χώρο του ΚΑΣΠ.

Στη 2η περίπτωση επιδιώκεται διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ των θεραπευτών για να αποφασίσουν για το είδος και το μέγεθος του βοηθήματος που ταιριάζει στην περίπτωση.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να δανείζουμε τα κατάλληλα Ορθοπεδικά Βοηθήματα Αποκατάστασης για παιδιά και ενήλικες, όπως ειδικά καθίσματα, περιπατητήρες, ορθοστάτες, αμαξίδια, κ.ά. που συμβάλλουν καθοριστικά στην λειτουργική αποκατάσταση.

Η διοίκηση, η διεύθυνση και οι υπεύθυνες του προγράμματος, εργάζονται συνεχώς για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τράπεζας βοηθήματων.

Μεγάλης σημασίας για τη λειτουργία της Τράπεζας Βοηθημάτων Αποκατάστασης και τη διαχείριση των βοηθημάτων, που διαθέτουμε και αξιοποιούμε στο Χατζηπατέρειο, είναι η βοήθεια από δωρητές και χορηγούς, που περιμένουμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν.