Ημερήσιο πρόγραμμα

Το Ημερήσιο Πρόγραμμα στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης αποτελεί πρόγραμμα εντατικής καθημερινής ολιστικής παρέμβασης και αποκατάστασης της αναπηρίας. Λειτουργεί καθημερινά (08:30 — 16:30) και δέχεται παιδιά με αναπηρία, όπως εγκεφαλική παράλυση, ψυχοκινητική καθυστέρηση και συναφείς αναπηρίες, ηλικίας από 2 ετών έως 7 ετών, στα οποία προσφέρεται Ειδική Διαπαιδαγώγηση και Θεραπευτικό Πρόγραμμα Αποκατάστασης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Εστιάζει σε μια διεπιστημονική προσέγγιση των φυσικών, νοητικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών του παιδιού, με στόχο να προσαρμοστεί στο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του.

Το Ημερήσιο Πρόγραμμα φοιτούν παιδιά με εγκεφαλική παράλυση ή με συναφείς κινητικές δυσκολίες περιλαμβάνει τα εξής:

  • σίτιση με μεσημεριανό φαγητό,
  • ανάπαυση και ύπνο κατά τις μεσημβρινές ώρες,
  • δημιουργικό παιχνίδι και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Υπηρεσίες για τα παιδιά:

Στους μαθητές του Ημερήσιου Προγράμματος παρέχεται ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαίδευσης και αποκατάστασης, με επίκεντρο τα Τμήματα Ειδικής Διαπαιδαγώγησης και Ειδικών Θεραπειών του Κέντρου, μεταξύ των οποίων οι μαθητές εναλλάσσονται με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Έτσι, εκτός από το καθημερινό ομαδικό πρόγραμμα της τάξης (Ειδική Διαπαιδαγώγηση), στους μαθητές παρέχονται επιπρόσθετα:

Οι εσωτερικές δραστηριότητες στο «Χατζηπατέρειο» περιλαμβάνουν γιορτές, πάρτι και ομαδικά παιχνίδια ή άλλα δρώμενα, όπως θεατρικές παραστάσεις, όπου τα παιδιά λαμβάνουν πολλά και διάφορα ερεθίσματα.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν περιπάτους, μερικοί από τους οποίους είναι εκπαιδευτικοί όπως στη λαϊκή αγορά ή στο super-market, στο ταχυδρομείο και σε άλλα σχολεία. Γίνονται μονοήμερες εκδρομές, όπως για παράδειγμα στο Αττικό Πάρκο, στο Πλανητάριο, σε πατητήρια, σε πάρκα αναψυχής, στην παραλία και σε άλλους εξωτερικούς χώρους.

Υπηρεσίες για τους γονείς:

Κοινωνική Υπηρεσία

Συμβουλευτική Υποστήριξη

Τράπεζα Βοηθημάτων Αποκατάστασης

Μετακίνηση μαθητών με σχολικά λεωφορεία:

Οι μαθητές του Ημερήσιου Προγράμματος μετακινούνται με τρία ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, ειδικά διαμορφωμένα, προς και από το Κέντρο καθώς και σε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκδρομές που πραγματοποιούνται.

Προσωπικό και Εθελοντές για τη μέγιστη κοινωνικοποίηση των μαθητών:

Στα εξωσχολικά προγράμματα συμμετέχει το προσωπικό του Κέντρου και εθελοντές, με την κατάλληλη επίβλεψη και υποστήριξη. Αν θέλετε να συνδράμετε ως εθελοντής, μάθετε περισσότερα εδώ.