Ποιοι είμαστε

To «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, στελεχώνεται με εξειδικευμένο, άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό στο οποίο έχει επενδύσει την επιτυχία του έργου του. Επίσης, το Κέντρο διαθέτει έναν μικρό αριθμό προσωπικού που υποστηρίζει την λειτουργία του Ιδρύματος σε διοικητικό επίπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται στο έπακρο η κρατική επιχορήγηση, οι δωρεές των ιδιωτών και οι χορηγίες των εταιρειών, που λαμβάνει το Ίδρυμα, μετατρέποντάς τες κυρίως σε υπηρεσίες προς τα παιδιά, ελαχιστοποιώντας το όποιο διοικητικό κόστος.

To «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο στον τομέα της αποκατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και συνοδά προβλήματα. Απευθύνεται σε παιδιά από 0 έως 12 ετών.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου ξεκινούν από την πρώιμη παρέμβαση με ομαδικό πρόγραμμα αποκατάστασης στο πλαίσιο Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπου φοιτούν με εγκεφαλική παράλυση και συναφείς κινητικές ή/και νοητικές αναπηρίες. Παράλληλα, λειτουργεί εξωτερικό πρόγραμμα Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έως 12 ετών. Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα του Κέντρου εδώ.

Από την ίδρυσή του, το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης στηρίχθηκε με εμπιστοσύνη στην εθελοντική προσφορά. Το εθελοντικό πνεύμα που διέπει όλες μας τις δραστηριότητες, ξεκινάει από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και επεκτείνεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα στελέχη, τους γονείς, στα παιδιά και τους πολλούς πιστούς εθελοντές μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη προσφορά τους!

Το «Χατζηπατέρειο» είναι ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό Σωματείο, πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας φροντίδας, καταχωρημένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” και μέλος του Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας. Λειτουργεί δανειστική Τράπεζα Βοηθημάτων Αποκατάστασης για οικογένειες παιδιών με αναπηρία.