Ημέρα Αγάπης για τα παιδιά του «Χατζηπατέρειου» και την εθελοντική ομάδα της Enel Green Power 

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2023  – Οι εθελοντές-εργαζόμενοι της Enel Green Power Hellas αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, και συνεισφέροντας παράλληλα στο κοινωνικό σύνολο, επισκέφθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2023 το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), μοιράζοντας αγάπη και έμπρακτη στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, υποδέχτηκαν τους επισκέπτες τους και αφού τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, όλοι μαζί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες εργασίας. Η πρώτη ομάδα αφοσιώθηκε με τη δημιουργία λαμπάδων και πασχαλινών ευχετήριων καρτών οι οποίες θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση την περίοδο των γιορτών του Πάσχα. Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε την κατασκευή πινάκων δραστηριοτήτων (busy boards). Οι πίνακες αυτοί είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με το σύστημα Montessori και ο βασικός στόχος τους είναι η αυτονόμηση των παιδιών. Μέσα από την αλληλεπίδραση μαζί τους, ικανοποιείται η έμφυτη περιέργεια και το αίσθημα της ανακάλυψης, ενώ αναπτύσσεται η φαντασία των παιδιών και η επίλυση προβλημάτων (problem solving). Κάθε πίνακας είναι ξεχωριστός και έχει τη δυνατότητα να εξατομικευτεί στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή. Μέσα από τη χρήση αντικειμένων καθημερινής ζωής, τα παιδιά ενθαρρύνονται να επιστρατεύσουν δεξιότητες, όπως η λεπτή κινητικότητα, ο οπτικοκινητικός συντονισμός και η λογική σκέψη. Τέλος, συνδυάζουν άψογα τη διασκέδαση με τη μάθηση. Η τρίτη ομάδα μαγείρεψε μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά και δημιούργησαν γευστικά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.

Οι εθελοντές της Enel Green Power Hellas προσέφεραν χαμόγελα και θετική διάθεση και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους αυτές τις ώρες ξεγνοιασιάς, δημιουργικότητας και χαράς. 

Σταθερά δίπλα στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού

Η Enel Green Power Hellas βρίσκεται δίπλα στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αντί αποστολής δώρων, προσφέρθηκαν τα αντίστοιχα ποσά σε Ιδρύματα, Φορείς και Οργανισμούς, ανάμεσα στα οποία και το «Χατζηπατέρειο». Επίσης, το Νοέμβριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Giving Tuesday”, η Εταιρεία υιοθέτησε εκπαιδευτικά προγράμματα του ιδρύματος.

Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του «Χατζηπατέρειου» Κέντρου Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, ευχαριστούν θερμά την Enel Green Power Hellas για την πολύτιμη βοήθειά τους. Με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, ευχόμαστε να διακατέχονται πάντα από τη δυνατότητα της προσφοράς, την αλληλεγγύη και την αγάπη στην καρδιά τους, και να αποτελούν το καλό παράδειγμα για άλλους.